LES FARINES

El blat molt a la pedra

El mètode que utilitzem per moldre el nostre blat consisteix en l’extracció parcial de l’escorça (només l’exterior), mantenint el germen amb tota la riquesa dels seus ingredients.

El gra és molt en molins de pedra, on grans rodes de sílex el trituren sense reescalfar-lo ni refinar-lo.

El resultat es una farina que, a part de conservar totes les qualitats organolèptiques, és molt més rica en nutrients: minerals, vitamines i proteïna de més qualitat.

La farina “a la pedra” és molt gustosa i aromàtica, és “basta” al tacte i te un lleuger color marró que es trobarà més endavant en el pa. A l’haver conservat el germen del blat en el interior, es tracta d’un producte “fresc”. Per això te una data de caducitat curta que la fa inviable per a processos automatitzats.

Els nostres Pans Tradició, Massa Mare i Altres Cereals estan elaborats amb farines “a la pedra”.

 

El Molí de Colagne

moli-coulangeLa “Minoterie de Colagne” és un molí preciós a la vora del riu Colagne, a França. Hi han antecedents escrits de l’any 1261 que descriuen la venda del molí per par del Rei d’Aragó al Rei de França

Amb les seves rodes de pedra de sílex, i en perfecte harmonia amb els sistemes informàtics de gestió més avançats, la farina es molta com fa segles, sense preses ni excessos de temperatura.

Tornar