Farina de gra sencer

Faries una truita pels teus fills, només amb clares d’ou?”
Es un dels nostres trets diferencials: Tots els nostres Pans “Cuvées” i “Grand Cuvées” estan elaborats a partir de moldre el gra sencer de blat… I això, te moltíssima importància.

gra-cencer_3Cal diferenciar que en la molturació en pedra de sílex del gra sencer de blat, única i exclusivament extraiem l’escorça exterior: la capa “color fusta”, amb alta composició de cel·lulosa i lignines…Únicament digeribles per les termites!; es el popular “segonet” ó “salvado de trigo”.
Un cop extreta la capa “llenyosa” de l’escorça, la resta de capes de fibres (solubles), el germen i l’endosperma (midó) es porta a moldre…

El germen del gra de cereal, es la part més rica en nutrients: Una font concentrada de nutrients essencials com la Vitamina E, àcids fòlics, fòsfor, tiamina, Zinc, Magnesi, àcids grassos essencials i alcohols grassos

La majoria de farines de pans del mercat, els anomenats “pans blancs”, son fets amb farines on s’ha extret el germen i la totalitat de l’escorça.

Les farines de gra complert (Wholegrain) aporten tots els nutrients importants com vitamines, proteïnes, carbohidrats, àcids grassos essencials, àcids fòlics, omega3, sals minerals i fibres del cereal . Els pans resultants tenen un contingut més alt en fibres, vitamines, proteïnes i lípids, i un molt menor % de hidrats de carboni que el pa blanc, sent molt recomanable per persones que precisen dietes baixes en carbohidrats i/o sucres (Diabetes, etc..)

gra-cencer_2

Tornar