Pa Grand Cuvée

Els pans Grand Cuvée estan elaborats a partir d’una farina especial, elaborada exclusivament per aquets tipus de pa, barreja dels blats de cultiu propi. Hi afegim el nostre llevat “Massa Mare”, conservat i refrescat cada 8 dies des dels temps de l’avi Isidre.

Després d’una fermentació de 72 hores i la seva elaboració únicament a mà, acabem amb una lenta cocció en forns de pedra refractaria… El resultat son els nostres celebrats, i perquè no?, ja famosos “pans de Massa Mare”, un esclat d’aromes i sabors, amb textures molt cruixents al llarg dels dies (fins a 4 ó 5 dies, depenent de les condicions ambientals).

El seu aspecte arester i volum irregular, i la forta coloració bruna i grisosa, amaga un dels sabors i aromes més preuats en la cuina mediterrània: L’AUTÈNTIC PA. Una barreja mítica de fragàncies i perfums, amb deixes d’avellana torrada, clau i un agradable agredolç en boca en la crosta, de fàcil mastegar ; i un equilibri únic entre l’acidesa natural i la dolçor dels sucres del cereal, en la molla fosca i groguenca, humida i amb força cos. Veritablement, un sabor únic i difícilment reproduïble en altres aliments. Us recomanem degustar lo, senzillament, sense acompanyaments.

Propietats

La farina elaborada amb el gra sencer, així com la respectuosa molturació de les rodes de pedra de sílex, i la llarga fermentació, donen com a resultat un pa amb el més baix índex glucèmic del mercat, ric en fibres solubles, vitamines, principis immediats i oligoelements essencials, a més amés d’un PH proper al 4.

És un pa saníssim, de molt bona digestibilitat, que provoca lenta absorció dels pocs sucres residuals. És indicat per a persones amb dificultats de digestibilitat, diabètics i lleus intoleràncies a les proteïnes del cereal.

Pa Cuvée

Els pans Cuvée estan laborats amb farines moltes a la pedra de sílex, provinents de cultius propis (excepte “kamut” i “sègols”); sal de Guerande (baixa en índex de sodi); i el nostre acurat i únic “levain”, fet cada 5 dies amb té de romaní i farigola fresca de les muntanyes de la Serra de Marina, iogurt de llet de cabra, llevat natural provinent dels propis grans de cereal i algun que altre ingredient desat gelosament per la família Elias. Hi afegim aigua i mans, amb molt d’amor, acaronant la massa com a un esser estimat.

La llarga fermentació de 36 hores i la seva cocció lenta en forn de pedra refractaria, donen com a resultat uns pans d’aromes i sabors molt personals, amb crostes consistents però menys gruixudes que en els pans Grand Cuvée, i volums i textures més regulars; la molla, més clara i lleugera que en els pans “Masses mare”, presenta alvèols mitjans i més regulars; la crosta es cruixent i deliciosa.

Pa jove

Els nostres Pans Joves passen per un temps de fermentació de fins a 12 hores com a màxim. Presenten una bona textura, una cortesa fina i un bon volum, molt regular. La miga del Pa Jove es blanca i presenta alvèols mitjans. Un cop cuit, es conserva per un període de temps més curt que en el cas dels Pans Cuvée i Grand Cuvée.

Races de la Terra

Anomenem “races de la terra” a aquells blats, algun d’ells amb més de 5.000 anys d’antiguitat, que provenen de mescles de línies de diferents tipus de gra, habituals en els cultius més antics, per així respondre millor als canvis meteorològics i resistir les plagues. És l’anomenada selecció natural, sense la intervenció de la ma de l’home.

Pa de Motllo

Pa fet a casa

Tornar